Some believe in God, I believe in Miley

Hey! Wisten jullie dat Miley Cyrus eergisteren in Antwerpen was?! En ik was erbij!

Op VRIJDAG de DERTIENDE december van 2013 bestelde ik mijn concerttickets voor de #BANGERZ tour van Miley. Jaja, vrijdag de dertiende bracht me echt ongeluk. Het concert dat oorspronkelijk voor mei gepland was, werd uitgesteld naar juni. Maar wat is een maand langer wachten als je al jaren wacht op het grote moment? Ik ben opgegroeid met Hannah Montana en sindsdien heb ik dat Miley Cyrus Virus beet.

Miley krijgt al jaren bakken kritiek over zich heen. Telkens zou ze een stap te ver zijn gegaan, zou ze verwikkeld zijn in allerlei schandalen. Als Hannah Montana was ze geen rolmodel omdat ze op een foto een lolly deelde met een meisje. Een beetje later was het absoluut not done om te poseren met enkel een deken rond haar lichaam gewikkeld. Toen ze alcohol dronk voordat ze de legale leeftijd had bereikt, was dat wereldschokkend nieuws. Alsof geen enkele Amerikaanse tiener drinkt vooraleer hij dat mag door de wet. Omstreden waren ook haar optredens waarin ze zich probeerde te ontpoppen tot rock chick. Lederen outfits, high heels, wapperende lange haren en strenge make-up werden ‘te sexy‘ bevonden. Uiteindelijk ging ze zo ver dat ze haar haren durfde af te knippen en rond liep met een T-shirt waarop stond te lezen ‘R.I.P. Hannah Montana’. Heel de wereld was diep geschokt. Alsof niemand het einde van de Hannah Montana-reeks had gezien, alsof niemand eerder had opgemerkt dat Miley niet langer Hannah wou zijn. Surprise surprise. Als kers op de taart werd haar #BANGERZ tour beschreven als optredens die rond seks draaien. Niets meer dan een twerkende Miley, water spuwend op fans…

Al jaren wacht ik op dit moment. Het moment waarop ik eindelijk kan zeggen wat ik van Miley vind omdat ik ze in real life heb gezien. Mijn verwachtingen lagen niet zo hoog. Ik ben al jaren fan van Miley’s muziek, maar ik heb ook altijd de kritiek gelezen. Het heeft me echter nooit weerhouden haar muziek te blijven luisteren. Het draait immers om de MUZIEK, niet om wie ze is, toch? Als je zegt dat je een Miley fan bent, dan krijg je als reactie al de ‘schandalen’ te horen waarin ze verwikkeld was. Als je dan over haar muziek begint, dan kent men ofwel geen nummers, ofwel is men opeens fan van ‘Party in the USA’ en ‘7 things’. Als je geen muziek van Miley kent, beweer dan ook niet dat ze slecht is. Als je een fan bent van ‘Party in the USA’ en ‘7 things’, luister dan ook de andere nummers want die zijn pas de moeite waard! Maar zoals ik al zei, had ik geen hoge verwachtingen. Wat ik hoor op cd of iTunes vind ik geweldig, maar ik dacht dat ze haar muziek nooit zo goed live zou kunnen overbrengen. Guess what, dat was wél zo.


#BANGERZ in het Sportpaleis was prachtig! We kwamen toe en heel het Sportpaleis was gevuld met ballonnen, zwevend door helium, in alle kleuren van de regenboog. De setting straalde al feest uit, nu moest Miley er alleen nog een feest van maken! Ik zag Noah Cyrus backstage dansend op de beats van het voorprogramma. We hebben lang moeten wachten op het moment dat Miley de eerste keer het podium op kwam. En hoe… Miley’s gezicht verscheen op een mega groot scherm. Vervolgens kwam daar een glijbaan uit die haar tong moest voorstellen. Gekleurde teddyberen begonnen hevig te dansen. Miley gleed sierlijk af de glijbaan en begon te zwaaien. Het Sportpaleis daverde en warmde op van al de gillende fans. Het opwarmen van het Sportpaleis begon echter steeds meer een probleem te vormen: tientallen meisjes werden lijkbleek en buiten westen afgevoerd door het Rode Kruis. Oké, terug naar Miley… Het eerste liedje ‘SMS’ gierde door de boxen. Miley gaf zich helemaal en vanaf dan is voor mij alles als een sneltrein verlopen omdat het zo geweldig was… Miley blaakte van zelfvertrouwen, niet van arrogantie. Ze onderging heel veel outfit switchs waarbij ze telkens voor een half minuutje letterlijk in de grond van het Sportpaleis verdween en daarna weer stralend ergens anders uit sprong. Zo kwam ze bijvoorbeeld voor het liedje ‘Love Money Party’ met een gouden 4×4 uit de grond. Ongelooflijk hoeveel foto’s er al verspreid zijn op het internet van dat moment. Die foto’s hebben veel kritiek en veel reclame teweeggebracht. Ik kan jullie vertellen dat die foto’s absoluut geen totaalbeeld weergeven van de avond. Het concert was absoluut méér dan op een auto liggen, twerken en sexy poses aannemen! Het begin van de show was sexy met o.a. ‘Get it right’ waarbij Miley en haar dansers op een groot bed lagen.


De beelden op het groot scherm waren echt kunstwerken. Onbeschrijflijk hoe mooi die gemonteerd waren. Tekenfilmpjes van Miley bijvoorbeeld. We zagen ook heel veel foto’s en filmpjes van Miley in het echt, maar op een heel originele manier verwerkt. Ik kwam ogen te kort om elk aspect van de show op te nemen! Ik hoop dat er een concert dvd uit komt die ik vervolgens grijs kan draaien zodat ik echt élk detail heb gezien.


Bij de love song ‘Adore you‘ installeerde Miley een kiss camera op het grote scherm. Terwijl ze prachtig en foutloos deze love song bracht, zagen we hoe jonge koppeltjes elkaar zoenden. Ik vond het spijtig dat ze al de aandacht van zichzelf wegleidde naar het scherm. Ze keek zelf ook naar het scherm en lachte als er iets grappigs gebeurde. Ik had vooral oog voor haar, want uiteindelijk was zij degene die met een gebroken
hart een liefdeslied kwam brengen. Het kan niet eenvoudig zijn om zo’n lied te zingen als je ex-verloofde je nog maar pas in de steek heeft gelaten.

Enkele nummers later was het zover voor een echte klassieker: ‘Can’t be tamed‘. Een mega grote opgeblazen versie van haar hond Floyd, die inmiddels is overleden, kwam het podium op. Ze hield zich sterk en zong krachtig “I just can’t be tamed”. En maar goed ook, want volgens mij moet Miley in geen enkel opzicht ‘getemd’ worden.


Ik wachtte op de covers ‘Hey ya’ van Outkast en ‘The Scientist’ van Coldplay, maar ik kreeg ‘Lucy in the sky with diamonds‘ in de plaats. Vervolgens wou Miley aan de andere kant van het Sportpaleis een paar nummers brengen met haar halfbroer Braison. Er was een nummer bij waarvoor ze stilte vroeg in het Sportpaleis, wat ze ook kreeg. De gillende fans gaven geen kick meer. Het was echt een ingetogen moment, ze heeft dat heel mooi gezongen zonder toeters en bellen. Daarna bracht ze ook nog ‘Roothing for my baby’ en ‘Jolene’. Maar blijkbaar kon zij zich voor die paar nummers op een andere plek niet ondergronds verplaatsen. Ik zag hoe Miley in een kist op wieltjes kroop en zich razendsnel liet voortduwen naar de andere kant van de zaal. Dat kon ik zien omdat ik zo dicht bij de backstage zat. Ik wist het pas zeker toen ze terug kwam, toen kon ik haar nog net uit de kist zien springen. Ze moest zich vervolgens haasten om een outfitswitch te ondergaan en naar het podium te rennen. Ongelooflijk hoe professioneel ze is.


En toen zag ik backstage Tish Cyrus, Miley’s mama. Ze was helemaal gefocust op haar dochter alsof ze nog het kleine meisje van Hannah Montana was. Ze deed zelfs vlak voor Miley’s podium de danspasjes mee. Als Miley iets zou vergeten, zou haar mama paraat staan! Schattig.

Miley bracht daarna nummers zoals ‘23‘ met een hele hoop geweldige danseressen. Dat was twerken op een heel ander level! Echt fantastisch. Al haar hits van het #BANGERZ album kwamen aan bod. Allemaal even enthousiast gebracht, alles was zo mooi gezongen, alles met die nonchalance die enkel Miley heeft. Damn, you talented girl… Vervolgens vloog ze met een knalgele bondjas op een hotdog door het Sportpaleis. Een grappig detail is dat ze werd vastgemaakt aan de hotdog door een man in een mosterdpak. Geen detail zat verkeerd.


Als afsluiter kregen we nog drie toppers! ‘Wrecking ball’, ‘We can’t stop’ en ‘Party in the USA’. Ik had nooit kunnen denken dat Miley deze nummer 1 hit werkelijk zo verbluffend zou kunnen zingen! Ze kwam niet op haar wrecking ball, ze zong dat lied zonder attributen, puur. Geweldig. Heel het Sportpaleis stond op zijn kop, nog erger dan het voorbije uur al het geval was!

Voor ‘We Can’t Stop’ haalde ze er dansers bij die verkleed waren als foam fingers en aanstekers. Miley maakte er een feestje van!

Het allerlaatste nummer was ‘Party in the USA’. Dat was CRAZY! Ze kwam op met haar dansers die verkleed waren in typische Amerikaanse symbolen zoals het vrijheidsbeeld. Zelf had ze de kleuren van de Amerikaanse vlag aan, een blonde pruik en een hoedje. Toen ze tijdens het nummer ‘and a Jay-Z song was on’ zong, werd het nummer heerlijk gemixt met een Jay-Z nummer en begon ze te twerken. Daarna zong ze het nummer verder op een vierkante meter podium dat stilletjes de lucht in ging. Uiteindelijk stond ze, schat ik, tien meter hoog te dansen en te zingen. Er popte meermaals confetti in de Amerikaanse kleuren in de lucht. Het was een zee van witte, rode en blauwe snippers. Om het af te maken, barstte er nog een vuurwerk los in het sportpaleis. Ongelooflijk!
Yeah, it was a party in Antwerp!!!

XOXO

Amber

Advertentie

4 gedachtes over “Some believe in God, I believe in Miley

  1. Wat een leuk verslag zeg!! Ik baal dat ik niet zondag ( gisteren ) naar miley ben geweest in Amsterdam..

  2. Oke, met dit bericht ben ik echt superblij! Ik dacht dat ik een goede plek had, vooraan op het balkon in het midden, maar ik heb al spijt dat ik geen staanplaats had. Ik ben ook al van in het begin een grote fan van Miley (ik heb alle CD’s, ook die van Hannah Montana en een DVD van een concert in de O2) en hoewel mijn liefde wegens alle kritiek in de media – die af en toe toch wel min of meer gegrond is – toch een beetje bekoeld is, ben ik altijd in haar als persoon blijven geloven 🙂

    1. Je hoeft echt geen spijt te hebben van een staanplaats! Ik weet niet of je het hebt gemerkt, maar er zijn tientallen meisjes afgevoerd omdat ze flauw vielen nog voor de show begon. (en ze mochten vaak niet meer terug naar de show!!! Ö) Het was heel druk en warm bij de staanplaatsen en ze hadden héél lang moeten wachten om plaatsen dichtbij het podium te bemachtigen.
      Ik ben ook al sinds het begin fan en dat zal ik blijven. 🙂 Leuk je te ontmoeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s