First things first

 

Hé, welkom op mijn blog! Het eerste blogbericht schrijven is moeilijk. Je kan niet opeens een blogbericht publiceren zonder een introductie natuurlijk. Daarom stel ik mij eerst even voor. Mijn naam is Amber en ik ben bijna 21 jaar. Ik heb enorm veel passies en interesses! Eén daarvan is mijn studierichting: rechten. Nooit had ik kunnen voorspellen dat rechten een van de belangrijkste interesses in mijn leven zou worden. Rechten is de enige passie waarover ik NIET zal bloggen. Dus vooraleer jullie gaan terugkrabbelen en dit scherm sluiten wegens te saaie informatie, zal ik verdergaan met mijn andere passies. J

Ik ben geobsedeerd door mode. De grote designers, maar ook de low-budgetmode. Het is een kunst of misschien zelfs topsport om met een laag budget aan de stijl te kunnen tippen van de grote designers. Stijlvol en fashionable gekleed zijn, hoeft geen duizenden euro’s te kosten! Op voorhand plannen wat en waar je gaat shoppen én daarna bewust items aankopen, dát is belangrijk. Bovendien moet je de trends wat volgen, foto’s (Tumblr, Pinterest, Twitter, blogs…) bekijken enzovoort. Je merkt direct dat je beter zal combineren én zo kan je je kleerkast aanvullen met bepaalde kledingstukken of accessoires die een outfit afwerken in plaats van weer die ‘halve’ outfit aan te schaffen. (Dat klinkt toch voor iedereen bekend in de oren?) Je voorkomt dan situaties waarbij je liever kou lijdt in plaats van het ‘verkeerde’ vestje aan te doen dat vervolgens je outfit gaat verpesten. Je kent het wel, het moment waarop je heel je kleerkast past en besluit dat je ‘niets hebt om aan te doen’. Wel, die tijd heb ik vaarwel gezegd. Je kan beter outfits bij elkaar sprokkelen. Let op: bij elkaar sprokkelen. Je hoeft de outfit niet op één dag te verzamelen en ook niet in één winkel. Soms heb ik een outfit in mijn hoofd en vind ik pas na maanden alle ‘juiste’ kledingstukken en accessoires.

De volgende interesse waar ik al jaren tijd aan besteed, dat is interieur. Interieur zit in mijn bloed. Mijn mama heeft interieur aan mij doorgegeven, daar ben ik honderd procent zeker van. 😉 Als kind keek ik niet naar Disney films, maar naar interieurprogramma’s met mijn mama. Misschien kennen jullie Debbie Travis nog? Wel, met haar programma is het allemaal begonnen. Sindsdien keek ik ook naar foto’s in interieurtijdschriften, wou ik op regelmatige basis mijn kamer herinrichten enzovoort. Ondertussen verzamel ik veel foto’s van interieurs waar ik van hou, kijk ik nog steeds interieurprogramma’s, schuim ik websites van meubelwinkels af en schets ik zelf ideeën op papier.

Creatief zijn is voor mij heel belangrijk. Zoals ik al zei schets ik af en toe. Ik richt dan denkbeeldige kamers in, of ik teken huizen. Zo probeer ik al jaren mijn ‘droomhuis’ te tekenen en in te richten. Ook op het vlak van mode schets ik. Ik probeer kleren te ontwerpen die volledig ‘mij’ representeren, zonder te denken aan wat nu gangbaar is, wat fashionable is. Maar het meest creatieve waar ik mij mee bezig houd, is juwelen maken. Ik maak ze enkel voor mezelf en het zijn mijn eigen ontwerpen. Ik heb er niets aan om iets na te maken wat ik ook kan kopen. Het is leuker om zelf een uniek ontwerp te maken. Het voelt zo goed als je dan complimenten krijgt voor je eigen design.

Reizen is een passie die me het meest kan losmaken van de realiteit. Alleen zo kan ik mezelf uit de dagelijkse sleur verlossen. Ik ga vaak op reis, voornamelijk in Europa. Er zijn al zoveel plaatsen die ik heb gezien, maar er zijn ook nog zoveel plaatsen té zien! Ik zou heel graag verre reizen maken. Naar de Verenigde Staten of naar de Verenigde Arabische Emiraten. Niet alleen kan reizen je verlossen van de dagelijkse sleur. Je doet inspiratie op, je verruimt je wereldbeeld, je maakt kennis met andere culturen, je kan nieuwe eetgewoonten ontdekken, je kan eens van de zon genieten zonder hagel te moeten verwachten (typisch Belgisch) enzovoort.

Eten, wie doet het niet graag? Als ik er zo over nadenk, kan ik me niet voorstellen dat er iemand is die niet graag eet. (zonder eetstoornis/ziekte, no offence!) Je kan zoveel lekkere dingen eten. Ik geniet echt van eten. Lekker eten is echt één van mijn interesses. Het meest kan ik genieten van gezonde maaltijden. Gezonde maaltijden doen je stralen en maken je fit. Ik voel me er mooier door. Van ongezonde maaltijden, krijg ik ook een ongezond gevoel. Ongezond eten kan lekker zijn, maar je moet volgens mij een balans vinden.

Muziek is mijn kracht. Wanneer ik me slecht voel, kan muziek mijn humeur helemaal opkrikken. Gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt, ik ben er zeker van dat jullie ook feel good songs hebben.

Mijn blognaam is afgekort A.M.B. en staat voor Amber Mode Blog. Ik moet jullie opbiechten dat ik de naam niet zelf verzonnen heb. Mijn beste vriend noemt me vaak Amb. Ik vertelde hem dat ik ooit wou gaan bloggen, maar dat ik geen geschikte naam vond voor mijn blog. Toen kwam hij met het idee om mijn blog A.M.B. te noemen. Betere ideeën zou ik nooit bedenken: A.M.B. beschrijft me het best. Amb is de passionele persoon met miljoenen dromen zoals alleen mijn beste vriend me kent. Daarom, bedankt, beste vriend. 😉 Mode is niet het enige onderwerp waarover ik wil bloggen, maar het is wel de belangrijkste passie van mij. Mode verdient daarom (letterlijk) een centrale plaats in A.M.B.

Verder kan ik jullie alleen maar veel plezier wensen en jullie bedanken voor het lezen van mijn blog.

XOXO

Amber

Advertentie

3 gedachtes over “First things first

  1. Hoi Amber,
    Ik zou zelf de lees verder link gebruiken.
    Want dan hoef je niet helemaal door scrollen als je een artikel wilt lezen.

      1. Ja hoor, als je aan tikken bent zie je in het werkbalkje een icoontje met 2 streepjes met een stippel lijntje ertussen. Dat is het knopje van lees verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s